U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Startpagina

 

Mijn naam is Jolanda Roos en ben ik de trotse eigenaar van Jolanda's Trimsalon.

Nadat ik in 1986 mijn middelbare agrarische opleiding te Aalsmeer had afgerond besloot ik, gezien mijn voorliefde voor honden, de opleiding voor hondentrimster te gaan volgen. Via school had ik al een stageplek bij Betty Smit van "Trimsalon Droef” te Amstelveen dus was het voor mij al gauw bekeken dat ik bij Betty mijn praktijk zou gaan volgen. Het theoriegedeelte volgde ik via de Stichting Examens Dierenbranche Dibevo in Den Haag bij de Heer van Leijenhorst.  

 

In 1988 te Arnhem behaalde ik het Erkende Rijksgediplomeerd Vakbekwaamheidsdiploma Hondentoiletteerbedrijf.


In 1989 kwam mijn eerste boxer in mijn leven genaamd Mandy. Een jaar later heb ik bij de Raad van Beheer mijn kennelnaam "van Manjero" aangevraagd, en op kleine kleine schaal 15 jaar lang boxers gefokt. Mijn liefde en interesse voor de kynologie is hierdoor alleen maar meer gegroeid.

In december 2000 verhuisde ik naar het mooie dorp Rheden en op 1 maart 2002 besloot ik eindelijk mijn droom waar te maken, een eigen trimsalon te beginnen, De naam Jolanda’s Trimsalon werd bij de Kamer van Koophandel in het register bijgeschreven.

 

 

Gezien er aan een boxer maar weinig te knippen viel, groeide het verlangen naar een kniphond met de jaren steeds meer. In 2003 kwam mijn 1ste witte middenslag  poedel Jake in mijn leven. Met Jake heb ik in zijn eerste jaren aan hondenshows deelgenomen en met mooie resultaten. Later ben ik met hem deel gaan nemen aan knipwedstrijden en Creative grooming  eveneens met leuke resultaten. Hier kunt u elders op mijn website verder over lezen.