U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Waarom naar de trimsalon

 

Er zijn nog steeds mensen die denken dat het trimmen van een hond een overbodige luxe is of niet weten dat hun hond naar een trimsalon kan of zelfs moet. Vroeger aten de honden met de pot mee, leefden buiten om het erf te bewaken of werden gefokt voor andere doeleinden. Hun vacht was ook totaal anders dan de huidige huishond die we anno 21ste eeuw kennen. De noodzaak van het trimmen is er nu dus altijd, zeker als de hond hinder van zijn haar ondervindt.

U moet niet vergeten dat de hedendaagse vacht het resultaat is van kunstmatige selectie. Door de mens gefokte rashonden of van verschillende kruisingen. Het is daarom zeker geen overbodige luxe deze in een daarvoor ge
schikt model te laten trimmen. voordat er ernstige huidproblemen kunnen ontstaan.

Dit geldt ook voor kortharige honden die in de ruiperiodes verschrikkelijk kunnen verharen. De allereerste trimbeurt van een pup is al mogelijk vanaf het moment dat deze volledig ingeënt is.  Zo rond de leeftijd van 9 weken. Dit kan ook een eerste kennismakingsbezoek zijn om de pup te laten wennen aan wat er in een trimsalon met hem of haar gebeurt. Dit hoort ook allemaal bij de inprentingfase en opvoeding. Afhankelijk van de vachtsoort houdt het toiletteren van de hond in; scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en / of borstelen.

 

Jolanda’s Trimsalon is daarom veel meer dan “een hondenkapper” alleen. Door de jarenlange ervaring ben ik in staat om de vacht correct te kunnen beoordelen om de juiste trimtechnieken toe te passen en uitleg hier over te geven, hoe te borstelen, huidproblemen te constateren en hier evt. voedingsadvies te geven in de vorm van vers vlees voeding. Hierover meer op de site.

 

Hoe vaak het trimmen van de hond nodig is, is afhankelijk van de vachtsoort. Ook kan het per ras enorm verschillen in tijd en kosten. In Jolanda's Trimsalon wordt er rekening gehouden met de wensen van de klant en probeert deze zo goed mogelijk te verwezenlijken. Er staat echter te aller tijden het welzijn van uw hond voorop. Bovendien wordt er niet geaarzeld om, indien nodig, u met uw hond door te verwijzen naar de dierenarts.

 

Elke hond krijgt in Jolanda's Trimsalon alle persoonlijke aandacht. Er wordt dus ook per hond een afspraak gemaakt en geen 4 honden tegelijk die dan op een bepaald tijdstip klaar moeten zijn zoals bij veel grotere salons. Dus geen stress voor de hond. Als de hond klaar is wordt de eigenaar meteen opgebeld om onnodig wachten te vermijden.

 

Honden die zwaar in de klit zitten waarvan je de klitten er niet meer uit kunt borstelen, dus vervilt zijn, worden NIET! uit de klit gehaald! Dit is eigenlijk heel dieronvriendelijk.Vacht en huid worden hiermee beschadigd zodat er irritaties en infecties optreden. Ook kan er trimkoorts ontstaan. Het is zeer uitputtend voor de hond die lang op tafel moet staan waardoor deze gefrustreerd,agressief en angstig wordt. Dit is niet de bedoeling!! Want dan geldt er hier inzake dan maar 1 regel en die is KORT!! Wij zien graag een leuke vrolijke hond de trimsalon binnen wandelen!!

 

Daarom wordt er goed borstel advies mee gegeven zodat u de hond zelf goed bij kunt houden. Tevens  kunt u na 4 weken terug komen om samen de vacht te bekijken of het advies geholpen heeft. Dit is geheel kosteloos!

 

Borstel uw hond, regelmatig,afhankelijk van de vacht (langharige honden) 1 keer in de week, 1 keer in de 2 weken, 1 keer in de 3 weken, 1 keer in de maand of zo min mogelijk (gladharige honden). Kortharige honden het liefst zo min mogelijk in verband met overbeborsteling. Doordat we kortharige honden te vaak borstelen, borstelen – kammen, halen we ook goede gezonde haren uit de huid waardoor deze zich steeds maar weer aan het herstellen is waardoor het haar uitvalt en dus zo overmatige harenoverlast  veroorzaakt.

 

Door verkeerd advies van dieren speciaalzaken over gebruik van verschillende materialen  kunnen deze problemen ook ontstaan omdat ze vaak niet deskundig genoeg zijn op het gebied van diverse vachtsoorten en vachtverzorging.

 

Vraag dus altijd  advies over de juiste materialen hoe u de hond  het beste kan borstelen aan een gediplomeerde Trimsalon. Verder is mijn taak  uw hond in overleg zo vakkundig mogelijk in een desgewenst model te trimmen.